Επιλογή Σελίδας
  • WE SUPPORT

  • “Οι ΑΠΕ θα γίνουν τόσο φθηνές που οι αντιπεριβαλλοντικές πολιτικές δεν θα έχουν σημασία”

    Ιούν 21, 2018 | Bιομάζα, Uncategorized

    “Οι ΑΠΕ θα γίνουν τόσο φθηνές που οι αντιπεριβαλλοντικές πολιτικές δεν θα έχουν σημασία”

    Ιούν 21, 2018

    Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια, θα γίνουν τόσο φτηνές που ούτε οι πολιτικές που ευνοούν τα ορυκτά καύσιμα εις βάρος τους θα μπορούν να τις εμποδίσουν, σύμφωνα με νέα έκθεση της Morgan Stanley.

    Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ακόμα και οι ΗΠΑ, οι οποίες αποσύρθηκαν από τη Συμφωνία του Παρισίου από τον Ντόναλντ Τραμπ, θα εκπληρώσουν με το παραπάνω τις αρχικές δεσμεύσεις τους λόγω των χαμηλών τιμών.

    «Εκτιμούμε ότι μέχρι το 2020, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα είναι η φθηνότερη μορφή παραγωγής νέας ενέργειας σε ολόκληρο τον κόσμο, με εξαίρεση μερικές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας», αναφέρει η ανάλυση της Morgan Stanley που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα.

    «Σύμφωνα με τις προβλέψεις μας, στις περισσότερες περιπτώσεις τα οικονομικά πλεονεκτήματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και όχι η κυβερνητική πολιτική θα είναι η κύρια κινητήρια δύναμη των αλλαγών στα επίπεδα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Για παράδειγμα, παρά την πρόθεση του Προέδρου Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, αναμένουμε ότι οι ΗΠΑ θα υπερβούν την αρχική τους δέσμευση για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2020 κατά 26-28%», αναφέρει η μελέτη.

    Σε παγκόσμιο επίπεδο, η τιμή των ηλιακών συλλεκτών μειώθηκε κατά 50% μεταξύ 2016 και 2017. Εξάλλου, σε χώρες με ευνοϊκές συνθήκες ανέμων, το κόστος που συνδέεται με την αιολική ενέργεια μπορεί να φτάσει έως και το ένα τρίτο της παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα ή φυσικού αερίου. Επίσης, οι καινοτομίες στον σχεδιασμό ανεμογεννητριών αυξάνουν τόσο την απόδοση όσο και την παραγωγή, σύμφωνα με την έρευνα.

    Ακόμη και στην Αυστραλία, όπου το πολιτικό κλίμα ήταν τα τελευταία χρόνια εχθρικό προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η Morgan Stanley βλέπει ελπιδοφόρα στοιχεία, εκτιμώντας ότι έως το 2020, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα παράσχουν περίπου το 28% της ενέργειας στη Νότια Αυστραλία.

    Πηγή: naftemporiki.gr

    Γραφτείτε στο newsletter μας

    Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.

    Κατεβαστε το περιοδικο:

    Διαβάστε ακόμα:

    Στοιχεια επικοινωνιας:

    SHAPE I.K.E. - ΚΡΗΤΗΣ 13, 142 31, Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ,
    Τ. 2102723628, 2102718583, F. 2102798487
    www.bioenergynews.gr

    γραφτειτε στο newsletter μασ:

    Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.