Επιλογή Σελίδας
  • WE SUPPORT

  • Biomass Day 2021 – Bioeconomy & Bioenergy Forum 2021

    Νοέ 24, 2021 | Biomass Day

    Το Biomass Day 2021 – Bioeconomy & Bioenergy Forum 2021 με θέμα «Βιοενέργεια και Βιοοικονομία: Ρόλοι & Προκλήσεις καθ’ οδόν προς την κλιματική ουδετερότητα – Εορτασμός της Ελληνικής Ημέρας Βιοενέργειας (Bioenergy Day Greece)» θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 από τις 16:00 – 18:45.

    Η εκδήλωση διοργανώνεται από το περιοδικό Bioenergy News, υπό την αιγίδα της ΕΛΕΑΒΙΟΜ, του ΕΚΕΤΑ, του ΚΑΠΕ, του Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CLuBE) και του Εργαστηρίου Βιοοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

    Δηλώστε συμμετοχή στο us06web.zoom.us/webinar/register/

    Λίγα λόγια για τη διαδικτυακή ημερίδα:

    ‌Ενώ η Ευρώπη εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα ορυκτά καύσιμα, η δέσμη μέτρων “Fit for 55” για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) κατά 55% μέχρι το 2030 συγκριτικά με τα επίπεδα του 1990, αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία για τη διόρθωση της πορείας προς την ουδετερότητα άνθρακα, προωθώντας περαιτέρω τη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενισχύοντας τη δυνατότητα αποθήκευσης άνθρακα, βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση, διορθώνοντας την ενεργειακή φορολογία και ενισχύοντας τα μηνύματα υποστήριξης για την σταδιακή απαλλαγή από τον άνθρακα σε όλους τους τομείς δραστηριότητας. Η βιώσιμη βιοενέργεια αποτελεί τη μεγαλύτερη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας στην Ευρώπη και αναμένεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων προς την κλιματική ουδετερότητα. Την ίδια στιγμή, η μετάβαση σε μια νέα βιώσιμη πραγματικότητα κυκλικής βιοοικονομίας καλεί για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, από τον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε, μέχρι τον τρόπο που μετακινούμαστε και διαχειριζόμαστε τα απόβλητα των δραστηριοτήτων μας.

    Με αρωγό την διαρκώς εμπλουτιζόμενη επιστήμη της βιοτεχνολογίας, η αξιοποίηση ανανεώσιμων βιολογικών πόρων, σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες αειφορίας και μετατροπής αυτών των πόρων και ροών σε βιοβασισμένα υλικά και προϊόντα προστιθέμενης αξίας, όπως βιολογικά προϊόντα, βιοϋλικά, βιοπλαστικά και βιοενέργεια, έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς και επιδιώκει προοδευτικά ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα και εύρος εφαρμογών.

    Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση των τριών Bioenergy Webinars που προηγήθηκαν μέσα στο 2021 (σε Βιοηλεκτρισμό, Βιοκαύσιμα και Βιοθερμότητα), η 6η έκδοση της καθιερωμένης ετήσιας συνάντησης του κλάδου Βιομάζας “BIOMASS DAY” παρουσιάζεται και πάλι σε ψηφιακή πλατφόρμα, από κοινού και φέτος μαζί με την 3η συνδυαστική εκδήλωση Βιοοικονομίας και Βιοενέργειας “Bioeconomy & Bioenergy Forum”. Κατά την διαδικτυακή μας συνάντηση παρουσιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις των αντίστοιχων τομέων σε Ελλάδα και Ευρώπη, μέσα στο πλαίσιο που χαράζει για τα κράτη-μέλη η Ευρωπαϊκή στρατηγική και οι σύγχρονες νομοθετικές και τεχνολογικές απαιτήσεις.

    Περισσότερες πληροφορίες στο https://bioenergynews.gr/biomass-day-2021/

    Κατεβαστε το περιοδικο:

    Διαβάστε ακόμα:

    Στοιχεια επικοινωνιας:

    SHAPE I.K.E. - ΚΡΗΤΗΣ 13, 142 31, Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ,
    Τ. 2102723628, 2102718583, F. 2102798487
    www.bioenergynews.gr

    γραφτειτε στο newsletter μασ:

    Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.