Επιλογή Σελίδας
  • WE SUPPORT

  • Δεν είναι μια στολή αλλά μια αποστολή για ένα βιώσιμο μέλλον

    Οκτ 5, 2022 | Κυκλική οικονομία

    Ο γνωστός ακτιβιστής, Rob Greenfield, φόρεσε όλα τα σκουπίδια του μήνα και βγήκε στους δρόμους με μια στολή σκουπιδιών βάρους 30+ κιλών.

    Ο μέσος Αμερικανός πετάει περισσότερα από δύο κιλά σκουπίδια κάθε μέρα πράγμα που ισοδυναμεί με σχεδόν έναν τόνο σκουπιδιών ανά έτος. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται καν τα απόβλητα που δημιουργούν, για τους περισσότερους από εμάς είναι εκτός του οπτικού μας πεδίου. Αυτή η συνειδητοποίηση έκανε τον γνωστό περιβαλλοντικό ακτιβιστή Rob Greenfield να συγκεντρώσει τα σκουπίδια ενός μήνα σε διάφανες, πλαστικές σακούλες και να βγει στους δρόμους του Λος Άντζελες.

    Έκανε ψώνια, ψώνια, δείπνο, τα έκανε όλα, περπατώντας με τη στολή των σκουπιδιών του. Οι άνθρωποι που συναντούσε τον σταματούσαν και του μιλούσαν. Ο Greenfield δείχνει στον κόσμο την αλήθεια πίσω από τον τρόπο ζωής μας. “68 κιλά σκουπίδια και έχω αρχίσει πραγματικά να νιώθω το βάρος και το βάρος του καταναλωτισμού. Και μπορείς πραγματικά να το δεις”, σχολιάζει ο ίδιος για την κίνησή του.

    Η ευαισθητοποίηση όλων μας είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για να καταλάβουμε πως το μέλλον του πλανήτη μας βρίσκεται στην ευχέρεια των δικών μας επιλογών.

     

    Πηγή: convergences.gr

    Κατεβαστε το περιοδικο:

    Διαβάστε ακόμα:

    Στοιχεια επικοινωνιας:

    SHAPE I.K.E. - ΚΡΗΤΗΣ 13, 142 31, Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ,
    Τ. 2102723628, 2102718583, F. 2102798487
    www.bioenergynews.gr

    γραφτειτε στο newsletter μασ:

    Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.