Εκδήλωση για την ευρωπαϊκή και Ελληνική Ημέρα Βιοενέργειας

Νοέ 20, 2020 | BIOMASS DAY 2020, Bιομάζα

Η Βιοενέργεια ως μία πρωταρχική και ιδιαίτερα σημαντική μορφή ενέργειας, η οποία αξιοποιεί μέσα στο πλαίσιο της Βιοοικονομίας ανανεώσιμους πόρους και οργανικά υπολείμματα και απόβλητα, προβάλλεται μέσω της πανευρωπαϊκής ενημερωτικής εκστρατείας “European Bioenergy Day” η οποία αναδεικνύει την συμβολή και το μερίδιο της Βιοενέργειας στο ενεργειακό μείγμα, τόσο σε επίπεδο Ε.Ε., όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Η εκστρατεία έχει σχεδιαστεί από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Βιοενέργειας “Bioenergy Europe” και μεταδίδεται σε ολόκληρη την Ευρώπη τόσο από εθνικούς όσο και από διεθνείς εταίρους, υποστηρίζοντας την πεποίθηση ότι η Βιοενέργεια είναι κάτι περισσότερο από μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, αποτελεί επίσης ένα αξιόπιστο μονοπάτι που θα οδηγήσει την Ευρώπη στην επίτευξη της ενεργειακής μετάβασης προς καθαρότερες μορφές παραγωγής ενέργειας στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Μετατρέποντας τις ανάγκες της ενεργειακής κατανάλωσης στην Ευρώπη υπό τη μορφή ενός ετήσιου «ενεργειακού ημερολογίου», υπολογίζεται ότι η Ευρώπη εξαρτάται από τα ορυκτά καύσιμα 282 ημέρες μέσα στο 2020 (από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 8η Οκτωβρίου), ενώ για 84 ημέρες (από την 9η Οκτωβρίου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου) η κατανάλωση μπορεί να καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τις Ανανεώσιμες Πηγές. Ανάμεσα στις 84 αυτές ημέρες, οι 49 ημέρες (από την 13η Νοεμβρίου μέχρι το τέλος του έτους) είναι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα μπορούσε να καλύψει η Ευρώπη τις συνολικές ενεργειακές της ανάγκες σε ηλεκτρισμό, θερμότητα-ψύξη και μεταφορές αποκλειστικά από βιομάζα – τέσσερις περισσότερες συγκριτικά με το 2019! Επομένως, η συμβολική ημερομηνία 13 Νοεμβρίου γιορτάζεται  ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα Βιοενέργειας» (European Bioenergy Day).

Η αντίστοιχη συμβολική ημερομηνία για την Ελλάδα που γιορτάζεται ως «Ελληνική Ημέρα Βιοενέργειας» είναι για φέτος η 2α Δεκεμβρίου, καθώς η χώρα μας καταγράφει 30 ημέρες βιοενέργειας για το «ενεργειακό ημερολόγιο» του 2020, μία περισσότερη σε σχέση με το προηγούμενο έτος!

Με αφετηρία τον εορτασμό των «Ημερών Βιοενέργειας», αναλύονται κατά την εκδήλωση BIOMASS DAY 2020 σημαντικές εξελίξεις και παρουσιάζονται ενδιαφέρουσες εφαρμογές σε όλο το φάσμα αειφόρου παραγωγής Βιοενέργειας.

Κατεβαστε το περιοδικο:

Διαβάστε ακόμα:

Στοιχεια επικοινωνιας:

SHAPE I.K.E. - ΚΡΗΤΗΣ 13, 142 31, Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ,
Τ. 2102723628, 2102718583, F. 2102798487
www.bioenergynews.gr

γραφτειτε στο newsletter μασ:

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.