Επιλογή Σελίδας
  • WE SUPPORT

  • Ελλάδα: Θα μπορούσε να ανακατασκευάσει το Άγαλμα της Ελευθερίας μόνο με τον ημερήσιο αριθμό πλαστικών της

    Ιούν 15, 2021 | Κυκλική οικονομία

    Η μελέτη Compare the Market Australia αποκαλύπτει ποιες χώρες έχουν τη μεγαλύτερη παραγωγή πλαστικών απορριμάτων ημερησίως αλλά και ετησίως!

    Επίσης, ως μέρος της μελέτης υπολιγίστηκε πόσα πλαστικά μπουκάλια παράγει η κάθε χώρα ημερησίως και ανα χρόνο.

    Βάσει των αποτελεσμάτων, η Ελλάδα παράγει 66.97 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια ημερησίως, και 24.44 δισεκατομμύρια ετησίως.

    Επίσης, υπολογίστηκε πόσες φορές θα μπορούσε η Ελλάδα να δημιουργήσει εκ νέου εικονικά ορόσημα χρησιμοποιώντας τα πλαστικά απορρίματα που παράγει ημερησίως! Βάσει των υπολογισμών η Ελλάδα θα μπορούσε να ανακατασκευάσει το Άγαλμα της Ελευθερίας 10.5 φορες και το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή της Βραζιλίας 2.06 φορές!

    Παρομοίως η Ελλάδα  θα μπορούσε να ανακατασκευάσει το Πύργο του Άιφελ 85.4 φορες και το την Όπερα του Σίντνεϊ 5.4 φορές χρησιμοποιώντας τα πλαστικά απορρίματα που παράγει ετησίως!

    Μπορείτε να βρείτε την αναλυτική μελέτη και τις πληροφορίες για κάθε χώρα εδώ: https://www.comparethemarket.com.au/energy/a-skyline-of-waste/

    Κατεβαστε το περιοδικο:

    Διαβάστε ακόμα:

    Στοιχεια επικοινωνιας:

    SHAPE I.K.E. - ΚΡΗΤΗΣ 13, 142 31, Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ,
    Τ. 2102723628, 2102718583, F. 2102798487
    www.bioenergynews.gr

    γραφτειτε στο newsletter μασ:

    Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.