Μαχαιροπίρουνα από… πευκοβελόνες!

Ιούλ 9, 2021 | Κυκλική οικονομία

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα πεύκα ρίχνουν τα ‘φύλλα’ τους (πευκοβελόνες), τα οποία είναι εξαιρετικά εύφλεκτα. Οι δασικές πυρκαγιές επηρεάζουν αρνητικά το κλίμα και το οικοσύστημα, καθώς αποτελούν μια τεράστια πηγή διοξειδίου του άνθρακα, επηρεάζοντας τους βιογεωχημικούς κύκλους και αφήνοντας πίσω τους σοβαρές συνέπειες όπως η κλιματική αλλαγή και η περιβαλλοντική υποβάθμιση…

Έτσι, το 2019 ιδρύθηκε μια εταιρεία στο Δελχί που μετατρέπει τις πευκοβελόνες σε κάτι λειτουργικό, συνδυάζοντάς τες με πολυμερή και μέταλλα με στόχο να φτιάξουν φιλικά προς το περιβάλλον μαχαιροπήρουνα και άλλα επιτραπέζια σκεύη. Απώτερος σκοπός, το όφελος τόσο για τη χλωρίδα όσο και την πανίδα.

Κάθε απόκτηση των προϊόντων της Vasshin Composites, αντιπροσωπεύει την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, αλλά και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, μονοξειδίου του άνθρακα και οξειδίου του αζώτου.

Οι δύο ιδρυτές της εταιρείας βρίσκονται σε συνομιλίες με επενδυτές ώστε να λάβουν περαιτέρω χρηματοδότηση. Στόχος τους να επεκτείνουν την παραγωγική ικανότητα ώστε να διευκολύνουν περαιτέρω την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών!

Πηγή: intelligentliving.co, convergences.gr

Κατεβαστε το περιοδικο:

Διαβάστε ακόμα:

Στοιχεια επικοινωνιας:

SHAPE I.K.E. - ΚΡΗΤΗΣ 13, 142 31, Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ,
Τ. 2102723628, 2102718583, F. 2102798487
www.bioenergynews.gr

γραφτειτε στο newsletter μασ:

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.