Επιλογή Σελίδας
  • WE SUPPORT

  • Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή η BIOMASS DAY 2020 I Bioeconomy & Bioenergy Forum 2020

    Δεκ 8, 2020 | Bιομάζα

    Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η 5η BIOMASS DAY 2020 σε συνδυασμό με το 2ο Bioeconomy & Bioenergy Forum 2020, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, αυτή τη φορά διαδικτυακά, λόγω των υπαρχουσών συνθηκών. Κατά τη διάρκεια του webinar, με θέμα «Βιοενέργεια και Βιοοικονομία: Μοχλοί μιας δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης – Εορτασμός της Ελληνικής Ημέρας Βιοενέργειας (Bioenergy Day Greece)», παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, μέσα στο πλαίσιο που χαράζει για τα κράτη-μέλη η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (European Green Deal) της Ε.Ε.

    Ελληνική Ημέρα Βιοενέργειας – Βιοενέργεια και Ενεργειακή Μετάβαση

    Η συμβολική ημερομηνία για την Ελλάδα που γιορτάζεται ως «Ελληνική Ημέρα Βιοενέργειας» ήταν για φέτος η 2α Δεκεμβρίου, καθώς η χώρα μας καταγράφει 30 ημέρες βιοενέργειας για το «ενεργειακό ημερολόγιο» του 2020, μία περισσότερη σε σχέση με το προηγούμενο έτος! Με αφετηρία τον εορτασμό των «Ημερών Βιοενέργειας», αναλύθηκαν  κατά τη διάρκεια της 1ης θεματικής ενότητας της εκδήλωσης υπό τον τίτλο «Βιοενέργεια και Ενεργειακή Μετάβαση», σημαντικές εξελίξεις και παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες εφαρμογές σε όλο το φάσμα αειφόρου παραγωγής Βιοενέργειας.

    Ανάδυση & Εξελίξεις του Κλάδου Βιοοικονομίας

    Κατά τη διάρκεια της 2ης θεματικής ενότητας της τηλεημερίδας παρουσιάστηκαν οι προοπτικές του αναδυόμενου και πολλά υποσχόμενου διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα, ευρύτερου κλάδου της κυκλικής βιοοικονομίας από ποικίλες σκοπιές, όπως η ανάπτυξη βέλτιστων εφοδιαστικών αλυσίδων βιοϋλικών μέσω της συνεισφοράς αγροτικών συνεταιρισμών, η εφαρμογή ορθών πρακτικών βιοοικονομίας στον αστικό ιστό, η προοπτική προοδευτικής υποκατάστασης των πλαστικών από βιομάζα, αλλά και η δυνατότητα αξιοποίησης συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για την εκκίνηση ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων.

    Διοργάνωση και υποστήριξη

    Η διαδικτυακή ημερίδα διοργανώθηκε από το portal και περιοδικό Bioenergy News και τέλεσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ανάπτυξης Βιομάζας (ΕΛΕΑΒΙΟΜ), του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), του Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτ. Μακεδονίας (CLUBE), του ΠΜΣ και του Εργαστηρίου «Βιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη» Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Ελληνικού Φόρουμ Βιοοικονομίας (Greek Bioeconomy Forum – GBF).

    Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από τα Ευρωπαϊκά Έργα VR in SchoolAgroBioHeatMUSIC, BIKE, SCALIBURHOOP και υλοποιήθηκε μέσα στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ελληνικής Ημέρας Βιοενέργειας» και των πανευρωπαϊκών ενημερωτικών εκστρατειών “European Bioenergy Day” & “Switch4Air”  European Bioenergy Day και Switch4Air.

    Δείτε τις παρουσιάσεις των ομιλητών της διαδικτυακής εκδήλωσης στο https://bioenergynews.gr/biomass-day-2020/#parousiaseis

    Κατεβαστε το περιοδικο:

    Διαβάστε ακόμα:

    Στοιχεια επικοινωνιας:

    SHAPE I.K.E. - ΚΡΗΤΗΣ 13, 142 31, Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ,
    Τ. 2102723628, 2102718583, F. 2102798487
    www.bioenergynews.gr

    γραφτειτε στο newsletter μασ:

    Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.