bioenergynews.gr

Κυκλική οικονομία

Παράδοση νέου σταθμού ΣΗΘΥΑ στο Θερμοκήπιο της «Κήποι Καρδίτσας Α.Ε.» από την Α.ΕΙ.Μ.Α ΑΕΒΕ

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνεδρίαση της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης του έργου για την Κυκλική Οικονομία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου της αγροδιατροφής “SinCE-AFC”.

Διαβάστε Περισσότερα

Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα την κυκλική οικονομία στην Ελλάδα από Enabling Project

Η Κυκλική Οικονομία είναι ένας όρος που έχει απασχολήσει και θα συνεχίζει να μας απασχολεί για τις προτάσεις και εναλλακτικές που θέτει στο υπάρχον μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης, τις συμμαχίες που αναπτύσσονται στο οικοσύστημά της και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει την επόμενη μέρα από τον COVID-19.

Διαβάστε Περισσότερα

Θεσσαλονίκη: Κυκλική οικονομία για μικρομεσαίες επιχειρήσεις αγροδιατροφής

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνεδρίαση της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης του έργου για την Κυκλική Οικονομία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου της αγροδιατροφής “SinCE-AFC”.

Διαβάστε Περισσότερα

ΥΠΕΝ: Προς καθορισμό κριτηρίων αειφορίας για τη χρηματοδότηση έργων και χρήση της βιομάζας

Η 3η τακτική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Κυκλικής Οικονομίας πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου 2020, μετά από σχετική πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Καθηγητή Κωνσταντίνου Αραβώση, που συντονίζει τις σχετικές πρωτοβουλίες εκ μέρους του ΥΠΕΝ.

Διαβάστε Περισσότερα

Η “κυκλική οικονομία” δίνει νέες ευκαιρίες στους μικρομεσαίους

Ποιοι κλάδοι εμφανίζονται πιο δελεαστικοί. Ποια τα οφέλη για τις μικρομεσαίες. Οι ευκαιρίες που διανοίγονται. Οι προτάσεις για την άρση των εμποδίων. Τι αναφέρει σχετική μελέτη της ΓΣΕΒΕΕ.

Διαβάστε Περισσότερα

ΥΠΕΝ: Σχέδιο δράσης για απόσυρση πλαστικών μιας χρήσης

Σχέδιο δράσης για την υλοποίηση της δέσμευσης περί απόσυρσης πλαστικών μιας χρήσης υλοποιεί το ΥΠΕΝ, «ακούγοντας τόσο την ελληνική αγορά όσο και τους πολίτες», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Διαβάστε Περισσότερα

Επιστολή ΕΛΕΑΒΙΟΜ για τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις του ΥΠΕΝ

Η ΕΛΕΑΒΙΟΜ απέστειλε προς τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκη, τον Υφυπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Θωμά, τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών κα. Σδούκου και τον Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος & Υδάτων κ. Αραβώση επιστολή παρέμβασης.

Διαβάστε Περισσότερα

Πώς η ενεργειακή αξιοποίηση απορριμμάτων ενισχύει την ανακύκλωση

Μπορεί η πανδημία του Covid-19 να μονοπωλεί την επικαιρότητα, όμως, η χώρα παραμένει αντιμέτωπη με μείζονος σημασίας άλυτα προβλήματα, όπως αυτό της διαχείρισης απορριμμάτων και των τεχνολογιών που είναι δυνατόν να υιοθετήσουν οι σύγχρονες μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων.

Διαβάστε Περισσότερα

World Biogas eFestival, το εικονικό γεγονός της χρονιάς για την παγκόσμια βιομηχανία βιοαερίου!

Η τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Βιοαερίου (WBA), το Global Potential of Biogas, υπογράμμισε ότι με τη σωστή υποστήριξη, το βιοαέριο έχει τη δυνατότητα να μειώσει το 12% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2030.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο… τετραγωνισμός της κυκλικής οικονομίας επί θύραις

Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει πλήθος μέτρων για την επόμενη διετία, τόσο σε πανευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, δείχνοντας τον δρόμο για τη μετάβαση σε ένα διαφορετικό μοντέλο οικονομίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Αναβάλλεται η Biomass Day 2020

Λόγω των εξελίξεων στο θέμα του νέου κορωνοϊού, η φετινή κεντρική εκδήλωση του κλάδου Βιομάζας “Biomass Day 2020”, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 10 Απριλίου στο Σεράφειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, αναβάλλεται.

Διαβάστε Περισσότερα

Προτεραιότητες Κυκλικής Οικονομίας: Συνδυάζοντας πολίτες, επιχειρήσεις & επιστήμονες

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Συνέδριο της ΕΕΔΣΑ με τίτλο ΕΛΛΑΔΑ 2020 – Προτεραιότητες Κυκλικής Οικονομίας: Συνδέοντας πολίτες, επιχειρήσεις & επιστήμονες, το διήμερο 27-28 Φεβρουαρίου, στο ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ στην Αθήνα.

Διαβάστε Περισσότερα

Συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο Κυκλικής Οικονομίας

Υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων Καθηγητή κ. Κ. Αραβώση, πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου η 2η τακτική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Κυκλικής Οικονομίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Παρουσιάστηκε το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα

Στις Επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου και Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής παρουσιάστηκε χθες, Παρασκευή, το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), ώστε να ληφθούν υπόψη και οι παρατηρήσεις και των εκπροσώπων των κομμάτων, πριν την οριστικοποίηση του κειμένου.

Διαβάστε Περισσότερα

Ανησυχητική η έκθεση για την κατάσταση του περιβάλλοντος

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Νέα `Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία` – Green New Deal Φρανς Τίμμερμανς και ο Βιργίνιους Σινκιαβίτσιους Επίτροπος αρμόδιος για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία, παρουσίασαν στις Βρυξέλλες την 6η έκθεση αξιολόγησης για την κατάσταση του περιβάλλοντος.

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδιαφέρουσες ομιλίες και μεγάλη συμμετοχή στο BIOECONOMY & BIOENERGY FORUM 2019 (φωτογραφίες)

Το BIOECONOMY & BIOENERGY FORUM 2019, με θέμα «Βιοοικονομία & Βιώσιμη Ανάπτυξη – Εορτασμός της Ελληνικής Ημέρας Βιοενέργειας (Bioenergy Day Greece)» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, στην Αίθουσα Συνεδρίων, του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Διαβάστε Περισσότερα

Συνέδριο ΕΕΔΣΑ: Ελλάδα 2020-Προτεραιότητες Κυκλικής Οικονομίας-Συνδέοντας πολίτες, επιχειρήσεις & επιστήμονες

Το 6ο Συνέδριό της διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, σε συνεργασία με την International Solid Waste Association (ISWA) και θέμα “ΕΛΛΑΔΑ 2020 – Προτεραιότητες Κυκλικής Οικονομίας-Συνδέοντας πολίτες, επιχειρήσεις & επιστήμονες”.

Διαβάστε Περισσότερα

Το Συμβούλιο ενέκρινε συμπεράσματα για την κυκλική οικονομία

Η νομοθεσία που θέσπισε πρόσφατα η ΕΕ βοηθά στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης από τα πλαστικά, βελτιώνει τη διαχείριση των χημικών ουσιών και αυξάνει την ανακύκλωση των υλικών.

Διαβάστε Περισσότερα

Στοιχεια επικοινωνιας:

SHAPE I.K.E. - ΚΡΗΤΗΣ 13, 142 31, Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ,
Τ. 2102723628, 2102718583, F. 2102798487
www.bioenergynews.gr

γραφτειτε στο newsletter μασ:

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.