Επιλογή Σελίδας
  • WE SUPPORT

  • Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από απόβλητα τυροκομείου στην Κεντρική Μακεδονία

    Δεκ 1, 2017 | Uncategorized

    Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από απόβλητα τυροκομείου στην Κεντρική Μακεδονία

    Δεκ 1, 2017

    Μονάδα αναερόβιας χώνευσης στην Κεντρική Μακεδονία αξιοποιεί τα υγρά οργανικά απόβλητα του Τυροκομείου Αρβανίτη προς παραγωγή βιοαερίου και τελικά πολύτιμης ηλεκτρική ενέργειας. Η μονάδα αν και έχει εγκατεστημένη ισχύ 1 MW αποδίδει σε πρώτη φάση μόλις 120 kW, γεγονός που αποδίδεται στην περιορισμένη αρχικά ποσότητα τυρογάλακτος που δέχεται, η οποία εκτιμάται στους 40 τόνου ημερησίως. Με την αύξηση της ποσότητας τυρογάλακτος και την προσθήκη και λοιπών υποστρωμάτων κατάλληλων για αναερόβια χώνευση (π.χ. κοπριά, ενεργειακές καλλιέργειες) θα είναι εφικτή η αύξηση της πραγματικής ισχύος της μονάδας.

    Το υγρό υπόλειμμα που απομένει μετά το πέρας της αναερόβιας χώνευσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα, χωρίς να επιφέρε κάποια επιβάρυνση στο περιβάλλον.

    Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς από βιομάζα και βιοαέριο στην Ελλάδα είναι 61 MW και η συνολική ενέργεια που έχει διατεθεί στους Λειτουργούς του Συστήματος και του Δικτύου για το 2017 υπερβαίνει τις 200 GWh. Σε επίπεδο ΕΕ υπολογίζονται σε περισσότερες από 17.000 αυτές οι εγκαταστάσεις, στην πλειοψηφία τους αγροτικού τύπου (σχεδόν το 70%)

    Γραφτείτε στο newsletter μας

    Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.

    Κατεβαστε το περιοδικο:

    Διαβάστε ακόμα:

    Στοιχεια επικοινωνιας:

    SHAPE I.K.E. - ΚΡΗΤΗΣ 13, 142 31, Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ,
    Τ. 2102723628, 2102718583, F. 2102798487
    www.bioenergynews.gr

    γραφτειτε στο newsletter μασ:

    Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.