Υπηρεσίες Καθοδήγησης βιομάζας και βιοπροϊόντων από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ENABLING

Φεβ 20, 2020 | Bιομάζα

Υπηρεσίες Καθοδήγησης βιομάζας και βιοπροϊόντων από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ENABLING

Φεβ 20, 2020

Πρόκειται για ένα εύχρηστο ερωτηματολόγιο που βοηθά τους χρήστες να καταλάβουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη βιοοικονομία υποβάλλοντας τις ερωτήσεις τους. Οι αναγνώστες του Bioenergynews μπορούν να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους σχετικά με βιομάζα, βιολογικά προϊόντα, καινοτομία και τεχνολογίες, επιστημονικές εκπονήσεις, κοινοτικούς και εθνικούς νόμους και πολλά άλλα! Ένας από τους συνεργάτες του ENABLING θα απαντήσει μέσα σε 10 εργάσιμες ημέρες και θα σας εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με βάση το δεδομένο χρονικό διάστημα που είχε στη διάθεσή του.

Οι Υπηρεσίες Καθοδήγησης ή αλλιώς Coaching Activities παρέχονται από το Ευρωπαϊκό έργο ENABLING και βοηθούν τους χρήστες να λάβουν θεωρητική βοήθεια σε θέματα σχετικά με τη βιομάζα και τα βιοπροϊόντα. Ειδικότερα, οι χρήστες θα μπορούν να επικοινωνούν με τους εταίρους στην προτιμώμενη γλώσσα τους για να λαμβάνουν επιστημονικά άρθρα, κανονισμούς, τεχνολογία και υλικό καινοτομίας κλπ.

Λίγα λόγια για το έργο ENABLING

Το ENABLING είναι ένα ερευνητικό έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Horizon2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει στόχο να υποστηρίξει τη διάδοση των βέλτιστων πρακτικών και της καινοτομίας στην παροχή (παραγωγή, προεπεξεργασία) βιομάζας για τη Βιομηχανία Βιολογικών Προϊόντων. Έχει χρονική διάρκεια 3ετίας (01/12/2017 – 30/11/2020) και συνολικό προϋπολογισμό €1.997.640. Στο έργο συνεργάζονται κορυφαία ευρωπαϊκά ερευνητικά/ακαδημαϊκά ιδρύματα, εργαστήρια ανάλυσης βιομάζας, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, βιομηχανίες γεωργίας και βιοοικονομίας και φορείς στήριξης της γεωργίας ή της βιοτεχνολογίας.

Το ENABLING βασίζεται στο όραμα της κοινοπραξίας ότι η παραγωγή βιομάζας για τις αλυσίδες αξίας της βιομηχανίας βιολογικών προϊόντων μπορεί να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη, την ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων και να συμβάλει θετικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας στις περιφέρειες και τις χώρες που μπορούν να αναπτυχθούν.

Η κοινοπραξία, αποτελείται από 16 οργανισμούς-εταίρους από 13 διαφορετικές χώρες, και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδημοσύνης όσον αφορά την ολοκληρωμένη γνώση του τομέα της βιομάζας, την ισχυρή τεχνογνωσία στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, τον στρατηγικό ρόλο στη μεταφορά γνώσεων και την εδραίωση της εμπειρίας στην υλοποίηση ευρωπαϊκών σχεδίων και διεθνούς συνεργασίας.

Πέρα από τις Υπηρεσίες Καθοδήγησης έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου και άλλα χρήσιμα εργαλεία για τη βιομάζα τα οποία είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του έργου.

Στοιχεία έργου

Ταυτότητα έργου: 774578

Ημερομηνία έναρξης: 01/12/2017

Διάρκεια έργου: 36 μήνες

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ENABLING μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Website | LinkedIn | Twitter | YouTube

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υπεύθυνη Επικοινωνίας στη Core Innovation.

Core Innovation: Αντιγόνη Νικολαΐδη, email: anikolaidi@core-innovation.com

Άλλα εργαλεία που παρέχει το ENABLING

Άτλας Βέλτιστων Πρακτικών παρουσιάζει μέσω ενός διαδραστικού χάρτη τις βέλτιστες πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί στην Ευρώπη και παρέχει πληροφορίες για να ενημερώσει και να εμπνεύσει άλλους ενδιαφερόμενους που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της βιομάζας. Η συλλογή των βέλτιστων πρακτικών έγινε στο πλάισιο του ENABLING από όλους τους εταίρους του έργου από μεμονωμένες χώρες.

BiomassTrade Platform

Για να ενισχύσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα της Βιομάζας και των Βιοπροϊόντων, το έργο ENABLING θα προσφέρει μια πλατφόρμα μεσιτείας, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι θα αλληλεπιδρούν για τις ευκαιρίες της αγοράς.

Ο κύριος στόχος της πλατφόρμας BiomassTrade είναι να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για τους παραγωγούς βιομάζας και τις βιομηχανίες επεξεργασίας βιομάζας. Για τους παραγωγούς, προσφέρει μια νέα αγορά που προσθέτει αξία στα αχρησιμοποίητα κατάλοιπα βιομάζας και υποπροϊόντα που διαφορετικά δεν θα διατίθεντο. Για τις Βιομηχανίες, είναι ένα εργαλείο που βοηθά στην εύρεση νέων πηγών  πρώτης ύλης βιομάζας και στην διεύρυνση των πιθανών προμηθευτών.

Προσθέτει αξία στα τρέχοντα αχρησιμοποίητα υπολείμματα

Στο πλαίσιο της διαδικασίας κοινής γεωργικής παραγωγής, συσσωρεύεται σημαντική ποσότητα υποπροϊόντων και υπολειμμάτων που δεν χρησιμοποιούνται, αλλά παρουσιάζουν δυνατότητες αξιοποίησης. Η πλατφόρμα BiomassTrade δίνει στους παραγωγούς βιομάζας την ευκαιρία να διαθέσουν τα αχρησιμοποίητα υπολείμματα σε ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Συνδέει άμεσα τον προμηθευτή με τον πελάτη

Κανένας ενδιάμεσος έμπορος λιανικής δεν συμμετέχει στη διαπραγμάτευση μέσω της πλατφόρμας BiomassTrade, επομένως δεν χρειάζεται να μοιραστούν τα κέρδη με ένα τρίτο μέρος. Οι συνθήκες παράδοσης, η ποιότητα της βιομάζας, η πληρωμή κ.λπ. μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο ατομικής διαπραγμάτευσης σύμφωνα με τις ανάγκες του παραγωγού και της βιομηχανίας βιομάζας.

Δημιουργεί νέες εμπορικές ευκαιρίες για τον παραγωγό βιομάζας

Με την πλατφόρμα BiomassTrade δημιουργείται μια νέα αγορά για τα αχρησιμοποίητα υπολείμματα βιομάζας που επιτρέπει στους παραγωγούς βιομάζας να βρουν νέες εμπορικές ευκαιρίες. Με τη βοήθεια της πλατφόρμας για τη βιομάζα, μπορούν να δημιουργηθούν νέα έσοδα για τους αγρότες και άλλους παραγωγούς βιομάζας.

Προσφέρει ένα απλό και εύχρηστο εργαλείο
Η πρόθεση του σχεδιασμού της πλατφόρμας BiomassTrade είναι να είναι απλή και εύκολη στη χρήση, για να κάνει τη διαδικασία συναλλαγών όσο το δυνατόν πιο εύκολη.

Παρέχει όλες τις υπηρεσίες δωρεάν
Η πλατφόρμα BiomassTrade προσφέρει δωρεάν όλες τις υπηρεσίες. Δεν ισχύουν χρεώσεις, ούτε για εγγραφή ούτε για συναλλαγές ή άλλες υπηρεσίες που παρέχονται.

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 774578.

Στοιχεια επικοινωνιας:

SHAPE I.K.E. - ΚΡΗΤΗΣ 13, 142 31, Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ,
Τ. 2102723628, 2102718583, F. 2102798487
www.bioenergynews.gr

γραφτειτε στο newsletter μασ:

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.

Κατεβαστε το περιοδικο:

Διαβάστε ακόμα:

Στοιχεια επικοινωνιας:

SHAPE I.K.E. - ΚΡΗΤΗΣ 13, 142 31, Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ,
Τ. 2102723628, 2102718583, F. 2102798487
www.bioenergynews.gr

γραφτειτε στο newsletter μασ:

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.