Επιλογή Σελίδας
  • WE SUPPORT

  • Διαδικτυακή εκδήλωση δικτύωσης “Δίνοντας ΑΞΙΑ στην ΑΓΡΟΒΙΟΜΑΖΑ”

    Φεβ 5, 2021 | Bιομάζα

    Το έργο AgroBioHeat διοργανώνει μια ανοιχτή, διαδικτυακή εκδήλωση δικτύωσης με τίτλο “Δίνοντας ΑΞΙΑ στην ΑΓΡΟΒΙΟΜΑΖΑ” στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2021. Ο στόχος της εκδηλωσης είναι το να διευκολύνει την ανάπτυξη συνεργασιών σχετικά με την αειφόρα αξιοποίηση της βιομάζας από τη γεωργία καθώς και των παραπροϊόντων της επεξεργασίας τροφίμων.

    Ο αγροτικός τομέας χρησιμοποιεί ένα πλήθος καλλιεργειών σε όλη την Ευρώπη για να παράξει τροφές και ζωοτροφές ή για την επεξεργασία και την παραγωγή διαφόρων προϊόντων. Διάφορα παράπλευρα ρεύματα βιομάζας προκύπτουν από αυτές τις δραστηριότητες και μπορούν να αξιοποιηθούν με διάφορους τρόπους. Ωστόσο, η αξιοποίησή τους μέχρι σήμερα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Αυτές οι ποσότητες βιομάζας μπορούν να συνεισφέρουν στη μετάβαση από τη χρήση ορυκτών πρώτων υλών σε μια πράσινη οικονομία. Η γεωργία μπορεί επίσης να παρέχει πρόσθετς ποσότητες βιομάζας μέσω βελτιωμένων πρακτικών διαχείρισης της γης, π.χ. μέσω της εγκατάστασης νέων καλλιεργειών σε οριακά εδάφη.

    Όποια κι αν είναι η προέλευσή τους, αυτές οι πρώτες ύλες αγροτικής βιομάζας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ενέργειας, χημικών, νέων διατροφικών προϊόντων, φαρμακευτικών ουσίων, υλικών κατασκευών και άλλων προϊόντων.

    Η πρόκληση στην αξιοποίηση αυτού του δυναμικού είναι πολλές φορές τεχνολογική και απαιτεί ανάπτυξη καινοτόμων διεργασιών και εξοπλισμού. Σε αρκετές περιπτώσεις, π.χ. στη χρήση της αγροβιομάζας για παραγωγή θερμότητας, υπάρχουν ήδη διαθέσιμες, ώριμες τεχνολογίες στην αγορά, ωστόσο η ανάπτυξη της αγοράς εμποδίζεται από την έλλειψη εφοδιαστικών αλυσίδων ή την άγνοια της ύπαρξης των τεχνολογικών αυτών λύσεων.

    Η εκδήλωση Δίνοντας ΑΞΙΑ στην ΑΓΡΟΒΙΟΜΑΖΑ επιδιώκει να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων, παρέχοντας μια διαδικτυακή πλατφόρμα δικτύωσης που θα διευκολύνει τους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν τις τεχνολογικές τους λύσεις, να εκφράσουν τις ανάγκες τους σε τεχνολογία ή υλικά ή να παρουσιάσουν τις διαθέσιμες ποσότητες βιομάζας που μπορεί να έχουν προκειμένου να βρουν συνεργάτες που θα τους βοηθήσουν στην αξιοποίησή τους. Ο τελικός στόχος είναι η σύνδεση διαφόρων ενδιαφερόμενων φορέων προκειμένου να διευκολυνθούν νέες συνεργασίες σχετικά με τη βελτίωση της χρήσης της αγροτικής βιομάζας.

    Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλώ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:
    https://bringing-value-to-agrobiomass.b2match.io/

    Η εκδήλωση διοργανώνεται από το έργο AgroBioHeat , με την υποστήριξη πολλών άλλων, κυρίως συγχρηματοδοτούμενων από την ΕΕ, έργων που επικεντρώνεται σε διάφορα θέματα της μετάβασης σε μια πράσινη, βιο-βασιζόμενη οικονομία. Τα έργα αυτά είναι:

    Κατεβαστε το περιοδικο:

    Διαβάστε ακόμα:

    Στοιχεια επικοινωνιας:

    SHAPE I.K.E. - ΚΡΗΤΗΣ 13, 142 31, Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ,
    Τ. 2102723628, 2102718583, F. 2102798487
    www.bioenergynews.gr

    γραφτειτε στο newsletter μασ:

    Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.