“Φλούδες” ελπίδες για τη βιομηχανία της μόδας

Ιούν 22, 2021 | Κυκλική οικονομία

Η νέα μόδα της Ιταλίας είναι βγαλμένη από τους αγρούς! Η εταιρεία Orange Fiber, καινοτόμησε δημιουργώντας υψηλής ποιότητας ύφασμα από τις φλούδες των πορτοκαλιών.

Η Ιταλία είναι μια χώρα με υψηλή παραγωγή και κατανάλωση εσπεριδοειδών. Συγκεκριμένα, παράγονται 700.000 τόνοι αποβλήτων μόνο από τα πορτοκάλια. Παράλληλα, υπάρχει ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός καταναλωτών που απαιτούν βιώσιμα υλικά και οίκους μόδας που αναζητούν την πράσινη καινοτομία. Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα απόβλητα των πορτοκαλιών για καλό σκοπό, κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στην βιωσιμότητα.

Τα συγκεκριμένα υφάσματα είναι κατασκευασμένα από μεταξωτό νήμα κυτταρίνης που μπορεί να συνδυαστεί με άλλα υλικά. Όταν χρησιμοποιείται στην πιο αγνή του μορφή, το 100% εσπεριδοειδές ύφασμα που προκύπτει διαθέτει απαλή και μεταξένια αίσθηση στο χέρι, είναι ελαφρύ και μπορεί να είναι αδιαφανές ή γυαλιστερό ανάλογα με τις ανάγκες παραγωγής. Επίσης, η εταιρεία έχει ήδη προβάλει τα προϊόντα της μέσω συνεργασιών με διάσημους οίκους μόδας ή άλλες μάρκες.

Η εταιρεία με την φιλική προς το περιβάλλον ιδέα της, κατοχύρωσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στην Ιταλία. Κατάφερε να συνδυάσει με επιτυχία δύο πυλώνες από την ιταλική κληρονομιά, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και τα τρόφιμα, ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και των δύο σύγχρονων τάσεων, τη βιωσιμότητα και τη βιομηχανία της μόδας.

Πηγή: institute.eib.org, convergences.gr

Κατεβαστε το περιοδικο:

Διαβάστε ακόμα:

Στοιχεια επικοινωνιας:

SHAPE I.K.E. - ΚΡΗΤΗΣ 13, 142 31, Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ,
Τ. 2102723628, 2102718583, F. 2102798487
www.bioenergynews.gr

γραφτειτε στο newsletter μασ:

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.