H ΕΛΕΑΒΙΟΜ πλήρες μέλος του European Biochar Industry Consortium (EBI)

Οκτ 23, 2023 | Bιομάζα

Η Hellenic Biomass Association (HellaBiom) – ΕΛΕΑΒΙΟΜ μπαίνει στο δίκτυο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου BiocharEuropean Biochar Industry Consortium ως μέλος και εθνικός σύνδεσμος που εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Διαβάστε το αναλυτικό ΔΤ της ΕΛΕΑΒΙΟΜ:

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε επίσημα την εισδοχή της Hellenic Biomass Association (HellaBiom) – ΕΛΕΑΒΙΟΜ στο δίκτυο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου BiocharEuropean Biochar Industry Consortium ως μέλος και εθνικός σύνδεσμος που εκπροσωπεί την Ελλάδα.

To βιοεξανθράκωμα (Biochar) αποτελεί προϊόν πυρόλυσης υπολειμματικής βιομάζας, διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα τον οποίον δεσμεύει αξιόπιστα, μακροπρόθεσμα και χωρίς αρνητικές παρενέργειες. Το Biochar συνεισφέρει στην επίτευξη κλιματικά ουδέτερης γεωργίας και κτηνοτροφίας, στη βελτίωση και εξυγίανση των εδαφών, στην υγεία και ευεξία του ζωικού κεφαλαίου.

Σε πολλές ακόμη εφαρμογές, το Βiochar αντικαθιστά σπάνιους πόρους, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα των τελικών προϊόντων. Από τη χρήση του σε δομικά υλικά όπως σκυρόδεμα και άσφαλτο, μέχρι καινοτομίες αιχμής σε βιοπλαστικά, σύνθετα υλικά με βάση τον άνθρακα, ακόμη και ιατρικές εφαρμογές, οι δυνατότητες και προοπτικές του Βiochar είναι τεράστιες – και όλα αυτά ενώ η τεχνολογία και η έρευνα συνεχίζουν να προοδεύουν, εμφανίζοντας νέες περιπτώσεις χρήσης.

Παράλληλα, η τεχνολογία της δέσμευσης άνθρακα μέσω του biochar (Biochar Carbon RemovalBCR) προσφέρει τεράστιες δυνατότητες απομάκρυνσης του άνθρακα από την ατμόσφαιρα με φιλικό προς το περιβάλλον και βιώσιμο τρόπο και δέσμευσή του μακροπρόθεσμα, συμβάλλοντας σημαντικά στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Το Δ.Σ. της  ΕΛΕΑΒΙΟΜ και τα μέλη της στην Ελλάδα ευελπιστούμε σε μία εποικοδομητική και μακροπρόθεσμη συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο BiocharEuropean Biochar Industry Consortium και τα αντίστοιχα μέλη (εταιρείες και φορείς) για την ανάπτυξη χρήσιμων εφαρμογών, την διεύρυνση της αγοράς, την ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης και τεχνογνωσίας και την ενδυνάμωση της αποδοχής και του ρόλου του Biochar και της μεθόδου δέσμευσης BCR σε ενεργειακό, αγροτικό, περιβαλλοντικό και κλιματικό επίπεδο.

Κατεβαστε το περιοδικο:

Διαβάστε ακόμα:

Στοιχεια επικοινωνιας:

SHAPE I.K.E. - ΚΡΗΤΗΣ 13, 142 31, Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ,
Τ. 2102723628, 2102718583, F. 2102798487
www.bioenergynews.gr

γραφτειτε στο newsletter μασ:

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.