Επιλογή Σελίδας
  • WE SUPPORT

  • Μια zero-waste επιχείρηση από τη Μαδρίτη κάνει τη διαφορά

    Απρ 15, 2022 | Κυκλική οικονομία

    Το 2018 ο Oliver Green και η Monica Garcìa έβαλαν στόχο να μειώσουν δραστικά τα πλαστικά τους απόβλητα και να ζήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

    Όπως πολλοί από εμάς, είχαν τρομάξει με τον σοκαριστικό όγκο των πλαστικών απορριμμάτων που καταλήγουν στους ωκεανούς μας – 2 εκατομμύρια πλαστικές σακούλες μιας χρήσης χρησιμοποιούνται ανά λεπτό – αλλά σε αντίθεση με τους περισσότερους από εμάς, αποφάσισαν να κάνουν κάτι γι’ αυτό και να φέρουν επανάσταση στον τρόπο που ψώνιζαν.

    Ένα χρόνο μετά οι ίδιοι άρχισαν να λειτουργούν μια υγιή επιχείρηση που παράγει τις τσάντες Verdonce, τις οποίες ράβει η ίδια η  Monica στη ραπτομηχανή του σπιτιού της. Η Verdonce προτείνει μια εναλλακτική λύση από γιούτα αντί του πλαστικού, οι οποίες είναι πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον.

    Η επιχείρηση άρχισε να λειτουργεί με ένα μόνο προϊόν, τη διχτυωτή σακούλα γιούτα σε τρία μεγέθη για την αγορά φρούτων και λαχανικών. Αργότερα η γκάμα των προϊόντων επεκτάθηκε με τσάντες για την αγορά ξηρών τροφίμων χωρίς συσκευασία, τσάντες ψωμιού και άλλα προϊόντα.

    Το πλαστικό είναι πολύ δύσκολο να ανακυκλωθεί, μόνο το 9 τοις εκατό του πλαστικού που έχει παραχθεί ποτέ έχει ανακυκλωθεί και μπορεί να ανακυκλωθεί μόνο μία φορά. Η πρόταση της επιχείρησης Verdonce είναι πιο υγιεινή από τα πλαστικά, τα οποία περιέχουν χημικές ουσίες όπως η BPA που διαρρέουν στα τρόφιμά και εκλύουν αέρια στο σπίτι.

    Επιπλέον, οι υφασμάτινες τσάντες διατηρούν τα τρόφιμα πιο φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται και το ποσοστό των τροφίμων που πετιούνται καθημερινά.

    Πηγή: thelocal, convergences.gr/

    Κατεβαστε το περιοδικο:

    Διαβάστε ακόμα:

    Στοιχεια επικοινωνιας:

    SHAPE I.K.E. - ΚΡΗΤΗΣ 13, 142 31, Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ,
    Τ. 2102723628, 2102718583, F. 2102798487
    www.bioenergynews.gr

    γραφτειτε στο newsletter μασ:

    Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.