Εγκαινιάστηκε η νέα γραμμή παραγωγής της Alfa Wood

Οκτ 8, 2024 | Bιομάζα

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, ο όμιλος Alfa Wood Group εγκαινίασε τη νέα γραμμή παραγωγής μελαμίνης και MDF στις εγκαταστάσεις του στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας. Αυτή η επένδυση ενισχύει ιδιαίτερα τη δυναμικότητα του εργοστασίου, προσφέροντας σημαντική ώθηση στις πωλήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στις εξαγωγές. Ο όμιλος πλέον έχει τρείς μονάδες βιομάζας.

Η Alfa Wood Group, με ηγετικό ρόλο στον χώρο της επεξεργασμένης ξυλείας στην Ελλάδα, βρίσκεται σε τροχιά σημαντικής ανάπτυξης, παρά τις δυσκολίες του παρελθόντος. Το ευρύτερο επενδυτικό τους σχέδιο, ύψους 40 εκατ. ευρώ με ορίζοντα υλοποίησης το 2026, έχει στόχο την εισαγωγή νέων γραμμών παραγωγής και την επέκταση σε νέες κατηγορίες προϊόντων όπως η διακόσμηση σπιτιού. Η παρούσα επένδυση αφορά κυρίως δύο νέες γραμμές παραγωγής: μία για πάνελ μελαμίνης με την τεχνολογία Synchro, που ενσωματώνει την προηγμένη τεχνολογία ΕIR (Embossed In Register), και μία για πάνελ με επίστρωση Pet.

Στις εγκαταστάσεις του ομίλου, το EnergyMag.gr είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί και να δει από κοντά τόσο τις παλαιές όσο και τις νέες μονάδες, καθώς και τη σύγχρονη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα που αξιοποιεί τα απόβλητα των εργοστασίων της αλλά και τρίτων, παράγοντας συνολικά 4 MW από βιομάζα, ενώ τα φωτοβολταϊκά συστήματα προσθέτουν επιπλέον 4 MW.

Η εκδήλωση των εγκαινίων προσέλκυσε σημαντικούς επιχειρηματίες και κυβερνητικούς παράγοντες, όπως ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Κέλλας, οι οποίοι επεσήμαναν την στρατηγική σημασία της επένδυσης για την ελληνική οικονομία και ιδιαίτερα για τις επαρχιακές περιοχές. Ο όμιλος σημειώνει ήδη κύκλο εργασιών άνω των 80 εκατ. ευρώ, απασχολεί 480 εργαζόμενους και εξάγει το 40% της παραγωγής του σε 40 χώρες.

Επιπλέον, η Alfa Wood Group έχει ισχυρή παρουσία στην κυκλική οικονομία με τη λειτουργία τριών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα και σχεδιάζει περαιτέρω εξαγωγικό προσανατολισμό για τις νέες γραμμές παραγωγής. Τέλος, η πρόσφατη εξαγορά του εργοστασίου Shelman στην Κομοτηνή μέσω πλειστηριασμού, καταδεικνύει την αδιάλειπτη δέσμευσή της για ανάπτυξη και καινοτομία.

Πηγή: https://www.energymag.gr/epikairotita/epiheiriseis/100881_egkainiastike-i-nea-grammi-paragogis-tis-alfa-wood-treis-monades

Κατεβαστε το περιοδικο:

Διαβάστε ακόμα:

Απολογισμός του 1ου περιφερειακού φόρουμ Βιομάζας (BIOMASS REGIONAL FORUM 2024) & Αυστριακής αποστολής στην περιφέρεια Θεσσαλίας από 13 έως 16 Μαΐου 2024

Απολογισμός του 1ου περιφερειακού φόρουμ Βιομάζας (BIOMASS REGIONAL FORUM 2024) & Αυστριακής αποστολής στην περιφέρεια Θεσσαλίας από 13 έως 16 Μαΐου 2024

Ως γνωστό, τo Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε πρόσφατα στον σχεδιασμό μίας σημαντικής...

Διαβάστε Περισσότερα

Στοιχεια επικοινωνιας:

SHAPE I.K.E. - ΚΡΗΤΗΣ 13, 142 31, Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ,
Τ. 2102723628, 2102718583, F. 2102798487
www.bioenergynews.gr

γραφτειτε στο newsletter μασ:

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.