Οικολογικές πασχαλινές συνθέσεις στην Πτολεμαΐδα

Απρ 8, 2022 | Κυκλική οικονομία

Η εικαστικός Γιώτα Καρβουνιάρη κατάφερε να συνδέσει με τον πλέον επιτυχημένο τρόπο την αναγκαιότητα για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση παλαιών η άχρηστων υλικών με την τέχνη της υφαντουργίας. Η εικαστικός χρησιμοποίησε κλαδιά δέντρων, ως σκελετούς, πάνω στους οποίους, ύφανε πασχαλινές παραστάσεις. Το έργο της έχει τοποθετηθεί στην είσοδο της Πτολεμαίδας, καλωσορίζοντας κατοίκους και επισκέπτες με τον καλύτερο τρόπο.

Τα κλαδιά συγκεντρώθηκαν μετά το κλάδεμα των δέντρων και η ίδια τα επεξεργάστηκε δίνοντας τους τη μορφή που ήθελε για το έργο της. Τη σύνθεσή της συμπλήρωσαν παλιά ρούχα τα οποία ύφανε καταλλήλως ώστε να αναπαριστούν σύμβολα της πασχαλινής περιόδου, όπως αυγά, καλάθια κ.α.

Το έργο της εικαστικού σε συνεργασία με το δήμο Εορδαίας, είναι ένα εξαίρετο δείγμα για το πως μπορεί η τέχνη να αναδείξει τη βιωσιμότητα και να περάσει έτσι το πιο καλαίσθητο οικολογικό μήνυμα.

Πηγή: ertnews.gr

Κατεβαστε το περιοδικο:

Διαβάστε ακόμα:

Στοιχεια επικοινωνιας:

SHAPE I.K.E. - ΚΡΗΤΗΣ 13, 142 31, Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ,
Τ. 2102723628, 2102718583, F. 2102798487
www.bioenergynews.gr

γραφτειτε στο newsletter μασ:

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.