Επιλογή Σελίδας
  • WE SUPPORT

  • Συμμετοχή της ΕΛΕΑΒΙΟΜ στην, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ενεργειακή δράση της ΡΑΕ, στον Μύλο των Ξωτικών

    Δεκ 23, 2021 | Bιομάζα

    Η Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης Βιομάζας (ΕΛΕΑΒΙΟΜ) θα συμμετάσχει τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021, μετά από πρόσκληση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, στην, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ενεργειακή δράση της Αρχής με το παιχνίδι-φιδάκι, στον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα.

    Η συμμετοχή της ΕΛΕΑΒΙΟΜ έχει ως στόχο την ανάδειξη των πολλαπλών χρήσεων και εφαρμογών της βιώσιμης αξιοποίησης βιομάζας μέσα στο πλαίσιο μίας σύγχρονης βιο-βασισμένης κυκλικής οικονομίας.

    Μικροί και μεγάλοι, που θα επισκεφτούν το περίπτερο της ΡΑΕ τη συγκεκριμένη μέρα, θα έχουν τη δυνατότητα να «ξεφυλλίσουν» το ψηφιακό βιβλίο «Εμείς και η Βιοοικονομία» και να διαπιστώσουν, μέσα από διασκεδαστικό τρόπο, πόσο διαφορετική και πιο βιώσιμη μπορεί να γίνει η καθημερινότητα με τη σταδιακή υποκατάσταση μέρους της ενέργειας που καταναλώνουν από βιοενέργεια, αλλά και με τη σταδιακή υποκατάσταση πολλών καθημερινών συμβατικών προϊόντων, που χρησιμοποιούν στο σπίτι, στο σχολείο, στην εξοχή, στην παραλία, στην πόλη, από αντίστοιχα που βασίζονται σε ανανεώσιμους πόρους και οργανικά υποπροϊόντα.

    Η βιομάζα αποτελεί κάτι πολύ περισσότερο από ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, καθώς είναι μοχλός περιφερειακής ανάπτυξης, προσφέροντας πολλαπλές θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, στηρίζοντας το αγροτικό εισόδημα και συμβάλλοντας στην ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος μέσω της αξιοποίησης οργανικών αποβλήτων, βιοαποβλήτων και υπολειμμάτων των αγροτικών καλλιεργειών και της βιώσιμης – πυροπροστατευτικής διαχείρισης των δασών.

    Κατά τη διάρκεια της δράσης, μικροί και μεγάλοι θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τις εφαρμογές της βιοενέργειας σε ηλεκτροπαραγωγή και παραγωγή ανανεώσιμης θερμότητας, καθώς και σχετικά με τα σύγχρονα τυποποιημένα στερεά βιοκαύσιμα.

    Κατεβαστε το περιοδικο:

    Διαβάστε ακόμα:

    Στοιχεια επικοινωνιας:

    SHAPE I.K.E. - ΚΡΗΤΗΣ 13, 142 31, Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ,
    Τ. 2102723628, 2102718583, F. 2102798487
    www.bioenergynews.gr

    γραφτειτε στο newsletter μασ:

    Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.