Παράδοση νέου σταθμού ΣΗΘΥΑ στο Θερμοκήπιο της «Κήποι Καρδίτσας Α.Ε.» από την Α.ΕΙ.Μ.Α ΑΕΒΕ

Ιούν 18, 2020 | Κυκλική οικονομία

Παράδοση νέου σταθμού ΣΗΘΥΑ στο Θερμοκήπιο της «Κήποι Καρδίτσας Α.Ε.» από την Α.ΕΙ.Μ.Α ΑΕΒΕ

Ιούν 18, 2020

Ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2020 η εγκατάσταση και εκκίνησης της μονάδας ΣΗΘΥΑ συνολικής ισχύος 4 MWel, στο νέο υπερσύγχρονο θερμοκήπιο υδροπονικής καλλιέργειας ντομάτας της «Κήποι Καρδίτσας Α.Ε».

Η «Κήποι Καρδίτσας Α.Ε» αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ντομάτας στην Ελλάδα με έκταση υδροπονικής καλλιέργειας 50.000 m2 με συνολική προβλεπόμενη παραγωγή 3.000 τόνοι ετησίως. Το έργο κατασκευάστηκε από την «Ωρίων ΑΤΕ» με την εγκατάσταση υπερσύγχρονου συστήματος  ελέγχου εσωτερικού κλίματος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και εφαρμογή συστήματος ΣΗΘΥΑ (Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Αποδοτικότητας).

Έτσι, επιτυγχάνεται η μέγιστη αξιοποίηση  ηλεκτρικής ενέργειας προς πώληση στο εθνικό δίκτυο διανομής και θερμικής ενέργειας για τη θέρμανση του θερμοκηπίου, αλλά και την εκμετάλλευση του διοξειδίου του άνθρακα που εκλύεται, μετά από κατάλληλη επεξεργασία, για  ανθρακολίπανση των φυτών και αύξηση της παραγωγής.

Το σύστημα ΣΗΘΥΑ αποτελείται από δύο (2) μονάδες MWM TCG2020 V20HE, και η μελέτη, προμήθεια και εγκατάστασή του ολοκληρώθηκαν σε συνέργεια από την Α.ΕΙ.Μ.Α AEBE (Αποκλειστικό Αντιπρόσωπο της CATERPILLAR ENERGY SOLUTIONS GMBH για προϊόντα MWM) και την Ολλανδική θυγατρική της CATERPILLAR ENERGY SOLUTIONS GMBH, «MWM Benelux B.V». Μια συνέργεια που χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία για τα προϊόντα της MWM και τις εγκαταστάσεις που παραδίδει η Α.ΕΙ.Μ.Α ΑΕΒΕ, συνδυασμένα με την υψηλή τεχνογνωσία που κατέχει η Ολλανδία στον τομέα της αξιοποίησης συστημάτων ΣΗΘΥΑ για θερμοκήπια.

Το σύστημα ΣΗΘΥΑ παράγει ηλεκτρική ισχύ 4 MWel, με βαθμό ηλεκτρικής απόδοσης 44,0% να συμβάλει στην οικονομία κατανάλωσης καυσίμου, ενώ χάρη στην ανάκτηση θερμότητας ακόμα και σε χαμηλή θερμοκρασία, ο συνολικός βαθμός απόδοσης ξεπερνάει το 90%.

Το συμβόλαιο με την «Κήποι Καρδίτσας Α.Ε». υπογράφηκε τον Μάιο 2019, και η κατασκευή ολοκληρώθηκε τον επόμενο Δεκέμβριο 2019, με τις εργασίες να διαρκούν λιγότερο από 2 μήνες.

Πρόκειται για το δεύτερο έργο εφαρμογής ΣΗΘΥΑ από την ΑΕΙΜΑ ΑΕΒΕ, για την υδροπονική καλλιέργεια ντομάτας στην Ελλάδα, ύστερα από την παράδοση το 2014 συνολικά  8 MWel, στην «Wonderplant ΑΕ» στο μεγαλύτερο υαλόφρακτο θερμοκήπιο στην Ελλάδα, εκτάσεως 145.000 τ.μ. στη Πετρούσα Δράμας και με ετήσια παραγωγή ντομάτας 10.000 τόνων ετησίως, αυξάνοντας την συνολική εγκατεστημένη και σε λειτουργία ισχύ από ΣΗΘΥΑ για Θερμοκήπια σε 12MWel.

Με τις δυο (2) Μονάδες αυτές, η συνολική εγκατεστημένη και σε λειτουργία ισχύς Αεριοκίνητων (Φ/Α ή Βιοαέριο) Μονάδων ΣΗΘ MWM αυξάνεται σε 54 MWel, εδραιώνοντας την ηγετική θέση της ΑΕΙΜΑ ΑΕΒΕ στην Ελληνική Αγορά.

Σχετικά με την Α.ΕΙ.Μ.Α

Η Α.ΕΙ.Μ.Α ΑΕΒΕ ιδρύθηκε το 1947 στον Πειραιά.  Έχει κατακτήσει ηγετική θέση στην Ελλάδα στην προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση Μονάδων Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος της CATERPILLAR ENERGY SOLUTIONS GMBH (για προϊόντα MWM).  Παράλληλα διαχειρίζεται την προμήθεια βιομηχανικών και ναυτικών πετρελαιοκινητήρων και πετρελαιοκίνητων Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ) καθώς  και το after sales αυτών, ως αντιπρόσωπος της DEUTZ AG στην Ελλάδα.  Το 2006 ολοκληρώθηκε η πιο πρόσφατη συνεργασία της, με την ΜITSUBISHI TURBOCHARGER AND ENGINE EUROPE B.V. για ναυτικούς πετρελαιοκινητήρες και ναυτικά Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη. Η Α.ΕΙ.Μ.Α ΑΕΒΕ, στηριζόμενη στα 70 χρόνια εμπειρίας της, συνεχίζει τη δυναμική της πορεία ως μια ισχυρή, υγιής και αξιόπιστη εταιρία. 

 

Στοιχεια επικοινωνιας:

SHAPE I.K.E. - ΚΡΗΤΗΣ 13, 142 31, Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ,
Τ. 2102723628, 2102718583, F. 2102798487
www.bioenergynews.gr

γραφτειτε στο newsletter μασ:

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.

Κατεβαστε το περιοδικο:

Διαβάστε ακόμα:

Στοιχεια επικοινωνιας:

SHAPE I.K.E. - ΚΡΗΤΗΣ 13, 142 31, Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ,
Τ. 2102723628, 2102718583, F. 2102798487
www.bioenergynews.gr

γραφτειτε στο newsletter μασ:

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.