Βιώσιμες αποκριάτικες στολές από παιδιά δημοτικού

Μαρ 18, 2022 | Κυκλική οικονομία

Οι μαθητές από το 1 º Δημοτικό Σχολείο Χίου, κατασκεύασαν με περίσσεια φαντασία και οικολογική συνείδηση φαντασμαγορικές αποκριάτικες στολές από ανακυκλώσιμα υλικά. Πλαστικές σακούλες, καλαμάκια, χαρτόκουτα, χαρτόνια, χαρτοπετσέτες, εφημερίδες, cds, καπάκια, πλαστικά μπουκάλια, πλαστικά ποτήρια, φίλτρα του καφέ, φελλοί, περιτύλιγμα συσκευασίας με φούσκες, αλουμινόχαρτο, βίδες, φελιζόλ, σπάγκοι, δίχτυα, ξύλινα κουτάλια είναι τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν με απόλυτο σεβασμό και αγάπη για το περιβάλλον.

Αντίστοιχη δράση πραγματοποιήθηκε και στο Δημοτικό Σχολείο Θυμιανών κατασκευάζοντας καπέλα κουδουνοφόρων από τη Βόρεια Ελλάδα και το στοιχειό της Χάρμαινας από την Άμφισσα, γνωρίζοντας στην πράξη τα ήθη και έθιμα άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Η νέα γενιά στέκεται στην πρώτη γραμμή της περιβαλλοντική αλλαγής καθιστώντας την οικολογική συνείδηση κομμάτι της ηθικής μιας ολόκληρης γενιάς!

Με πληροφορίες από alithia.gr

Κατεβαστε το περιοδικο:

Διαβάστε ακόμα:

Στοιχεια επικοινωνιας:

SHAPE I.K.E. - ΚΡΗΤΗΣ 13, 142 31, Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ,
Τ. 2102723628, 2102718583, F. 2102798487
www.bioenergynews.gr

γραφτειτε στο newsletter μασ:

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.