Εγκαινιάστηκε στη Λάρισα η πρώτη μονάδα παραγωγής ενέργειας από βιομάζα

Ιούλ 12, 2023 | Bιομάζα

Τα εγκαίνια της Agrigas της πρώτης μονάδας στην Ελλάδα που παράγει ενέργεια από βιομάζα έγιναν τστις εγκαταστάσεις της εταιρείας που βρίσκονται στο 7ο χλμ. ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου, μεταδίδει το eleftheria.gr.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, οι υποψήφιοι βουλευτές Ρένα Καραλαριώτου, Γιάννης Καριπίδης και Ζωή Ακριβούλη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτρης Τάχος, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Λαρισαίων Γιάννης Αλεξούλης και Δήμου Πλατυκάμπου Τριαντάφυλλος Τσινούλης, ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων Αθανάσιος Μαμάκος, ο πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Γιώργος Χατζής, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Εκ μέρους του μετοχικού σχήματος της εταιρείας ομιλίες απηύθυναν ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Agrigas Γιώργος Παρασκευόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο καινοτόμο για τη χώρα μας εγχείρημα και στη δυναμική που αναπτύσσει στην περιοχή και ο γενικός διευθυντής Αλέξανδρος Γκέκας, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της επένδυσης και μετέφερε τον χαιρετισμό της Ελληνικής Εταιρείας Ανάπτυξης Βιομάζας (ΕΛΕΑΒΙΟΜ), της οποίας μέλος είναι η Agrigas. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ Τριαντάφυλλος Τσινούλης και οι κ.κ. Κόκκαλης, Καραλαριώτου και Καριπίδης.

Ποια είναι η Agrigas

Η Agrigas Ενεργειακή Α.Ε. είναι εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με αξιοποίηση βιομάζας χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της αεριοποίησης που διαθέτει μηδενικό αποτύπωμα εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Ιδρύθηκε το 2015, μετά από 6 χρόνια έρευνας στον τομέα της αεριοποίησης με σκοπό την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στον νομό Λάρισας, αξιοποιώντας τεχνογνωσία και εμπειρία στην εκμετάλλευση της βιομάζας και πιο συγκεκριμένα των αγροτικών υπολειμμάτων.

Από τον Μάρτιο του 2020 αποτελεί μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ανάπτυξης Βιομάζας (ΕΛΕΑΒΙΟΜ). Η ΕΛΕΑΒΙΟΜ αποτελεί πλήρες μέλος, ως Εθνικός Σύνδεσμος που αντιπροσωπεύει τη χώρα μας, του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομάζας ΑΕΒΙΟΜ.

Κατεβαστε το περιοδικο:

Διαβάστε ακόμα:

Στοιχεια επικοινωνιας:

SHAPE I.K.E. - ΚΡΗΤΗΣ 13, 142 31, Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ,
Τ. 2102723628, 2102718583, F. 2102798487
www.bioenergynews.gr

γραφτειτε στο newsletter μασ:

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.