Γ. Ανδρουλάκης: Η κυκλική οικονομία δεν αφορά τους λίγους, είναι μονόδρομος για το μέλλον

Απρ 15, 2024 | Κυκλική οικονομία

Στα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν από την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου κ. Γιάννης Ανδρουλάκης από το βήμα ενημερωτικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Ρόδο, όπου για το επόμενο τριήμερο (27 – 29 Μαρτίου 2024) μεταφέρεται το Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας.

«Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θόδωρος Σκυλακάκης υποστηρίζουν από την πρώτη στιγμή τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία, ως τεράστια ευκαιρία για να δημιουργηθούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε βιώσιμη βάση. Λαμβάνουν μέτρα, ενθαρρύνουν αντίστοιχες πολιτικές και παρακινούν εμπλεκόμενους φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες να στραφούν στην πράσινη ανάπτυξη», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης, καλωσορίζοντας το κοινό στην ημερίδα που διοργάνωσε το Πράσινο Ταμείο σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ, στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Έργου LIFE: «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα».

«Η κυκλική οικονομία δεν αφορά τους λίγους, κάποιους ακτιβιστές του περιβάλλοντος. Είναι μονόδρομος για το μέλλον», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου. «Αφορά τη δημόσια διοίκηση, την κοινωνία των πολιτών, τον κόσμο της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού, αφορά την εκπαίδευση. Αυτό το μήνυμα κομίζουμε σήμερα στο Νότιο Αιγαίο, από το νησί της Ρόδου, οι κάτοικοι του οποίου, το καλοκαίρι που μας πέρασε, με αφορμή τη δεινή του δοκιμασία από τις καταστροφικές πυρκαγιές, απέδειξαν σε εμάς τους υπόλοιπους τι σημαίνει αυτοοργάνωση, συντονισμένη δράση, πειθαρχία, αλληλεγγύη. Τι σημαίνει δηλαδή φιλοπατρία».

Το Πράσινο Ταμείο συμμετέχει ενεργά στο έργο LIFE όχι μόνο ως συνδικαιούχος, αλλά και ως συγχρηματοδότης για τους υπόλοιπους συνδικαιούχους του με περισσότερα από 2,4 εκ € σε ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 15,9 εκ €.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Ρόδο, ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου κ. Γιάννης Ανδρουλάκης είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Πηγή: greenagenda.gr

Κατεβαστε το περιοδικο:

Διαβάστε ακόμα:

Στοιχεια επικοινωνιας:

SHAPE I.K.E. - ΚΡΗΤΗΣ 13, 142 31, Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ,
Τ. 2102723628, 2102718583, F. 2102798487
www.bioenergynews.gr

γραφτειτε στο newsletter μασ:

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.