Χαλκιδική: Θερμοκήπιο θερμαίνεται από βιοαέριο

Απρ 17, 2024 | Bιοαέριο

Ένα πρωτότυπο θερμοκήπιο που συμβιώνει με μια μονάδα παραγωγής βιοαερίου, ώστε να παράγει ντομάτες, λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες στη Νέα Τένεδο Χαλκιδικής. Το καινοτόμο συγκρότημα, έχει μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα, μειώνει το κόστος λειτουργίας του θερμοκηπίου και εμφανίζει αυξημένη παραγωγικότητα.

Τα λαχταριστά τσαμπιά με τα ντοματίνια τύπου βελανίδι, είναι προϊόν υδροπονικής καλλιέργειας στη Νέα Τένεδο Χαλκιδικής. Το καινοτόμο στην περίπτωσή τους είναι ότι παράγονται από τη «συμβιωτική» σχέση μιας μονάδας παραγωγής βιοαερίου, με ένα θερμοκήπιο. Στην πραγματικότητα αυτό που γίνεται στο πρωτότυπο σύμπλεγμα, είναι να αξιοποιείται στο θερμοκήπιο η πλεονάζουσα θερμική ενέργεια της μονάδας βιοαερίου, που αλλιώς θα χανόταν στο περιβάλλον

Το καινοτόμο συγκρότημα αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Ερευνών – Δημιουργώ – Καινοτομώ και στόχο έχει να καταδείξει πως η λειτουργία του μπορεί να αποτελέσει οικονομικά βιώσιμη επένδυση.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

Κατεβαστε το περιοδικο:

Διαβάστε ακόμα:

Στοιχεια επικοινωνιας:

SHAPE I.K.E. - ΚΡΗΤΗΣ 13, 142 31, Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ,
Τ. 2102723628, 2102718583, F. 2102798487
www.bioenergynews.gr

γραφτειτε στο newsletter μασ:

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.