Επιλογή Σελίδας
  • WE SUPPORT

  • Η Core-Innovation, μέλος του προγράμματος ΕΝABLING, συμμετέχει στη BIOMASS DAY 2019

    Απρ 17, 2019 | Biomass Day

    Η Core-Innovation, μέλος του προγράμματος ΕΝABLING, συμμετέχει στη BIOMASS DAY 2019

    Απρ 17, 2019

    Ημερίδα με θέμα «Βιο-βάσιμη οικονομία στην ενέργεια & το περιβάλλον: εφοδιαστικές αλυσίδες και καινοτομία» διοργανώνει στις 19 Απριλίου 2019, στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων (αίθουσα Athens Digital Lab) το περιοδικό BIOENERGY NEWS, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ανάπτυξης Βιομάζας (ΕΛΕΑΒΙΟΜ) και με τη συνεργασία της CoreInnovation, η οποία συμμετέχει στο έργο ΕΝABLING (Enhance New Approaches in BioBased Local Innovation Networks for Growth) που εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Horizon 2020.

    Λίγα λόγια για το έργο

    Το έργο ΕΝABLING (Enhance New Approaches in BioBased Local Innovation Networks for Growth) χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Horizon 2020 (Α.Σ 774578). Αποτελεί μια σύμπραξη 16 εταίρων από 13 διαφορετικές χώρες και έχει χρονικό ορίζοντα 3ετίας με έναρξη τον Δεκέμβριο 2017 και λήξη το Νοέμβριο 2020.

    Συγκεκριμένοι στόχοι του ENABLING είναι:

    • Δημιουργία μόνιμης πλατφόρμας πληροφόρησης και μεσιτείας για τον ευρωπαϊκό τομέα βιολογικών προϊόντων και διαδικασιών (Biomass Trade Platform)
    • Χαρακτηρισμός των πόρων βιομάζας και των βιομηχανικών διεργασιών
    • Εντοπισμός παραδειγμάτων βέλτιστης πρακτικής από όλες τις συμμετέχουσες χώρες
    • Μεταφορά της γνώσης στους τοπικούς ενδιαφερόμενους μέσω εργαστηρίων, διαδικτυακών σεμιναρίων και ειδικών ομάδων-στόχων
    • Καθοδήγηση (εξατομικευμένη βοήθεια στις τοπικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να υιοθετήσουν μια δεδομένη βέλτιστη πρακτική) και μεσιτεία καινοτομίας(σύνδεση προσφοράς και ζήτησης)
    • Σε μεταγενέστερο στάδιο προβλέπεται η διαμεσολάβηση των ενδιαφερομένων (αγροτών, εταιρειών από το BBI) μέσω της πλατφόρμας

    Στο πλαίσιο του έργου, θα πραγματοποιηθούν 2 κύκλοι σεμιναρίων/εργαστηρίων σε τοπικό επίπεδο, όπου θα παρέχονται πληροφορίες και γενικά δεδομένα σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές που συγκεντρώνονται.

    ENABLING

    Official site: https://www.enabling-project.com/

    Linked in: https://www.linkedin.com/in/enabling-bbp-894aa7161/

    Twitter: https://twitter.com/EnablingProject

    Γραφτείτε στο newsletter μας

    Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.

    Κατεβαστε το περιοδικο:

    Διαβάστε ακόμα:

    Στοιχεια επικοινωνιας:

    SHAPE I.K.E. - ΚΡΗΤΗΣ 13, 142 31, Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ,
    Τ. 2102723628, 2102718583, F. 2102798487
    www.bioenergynews.gr

    γραφτειτε στο newsletter μασ:

    Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.