Βιοκαύσιμο – Μεταφορές

Ένα Superjumbo Airbus ολοκλήρωσε τρίωρη πτήση με καύσιμο μαγειρικό λάδι

Είναι γιγαντιαίο Airbus A380 ολοκλήρωσε μια δοκιμαστική πτήση με καύσιμο μαγειρικό λάδι. Το αεροπλάνο ολοκλήρωσε μια τρίωρη πτήση από το αεροδρόμιο Blagnac της Τουλούζης – την έδρα της Airbus στη Γαλλία – στις 25 Μαρτίου.

Διαβάστε Περισσότερα

Το “παράδοξο” της πράσινης Ευρώπης: Η Κομισιόν θέλει ίδια φορολόγηση για ορυκτά καύσιμα και βιοκαύσιμα

Οι καθαρές μεταφορές με την σταδιακή απόσυρση των ορυκτών καυσίμων ήταν πάντα μια δύσκολη εξίσωση για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ΕΕ.

Διαβάστε Περισσότερα

Επιτυχημένο το Biofuels Webinar με θέμα βιοκαύσιμα, ανανεώσιμα αέρια και ΕΦΒ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το BIOFUELS WEBINAR με θέμα «Βιοκαύσιμα, Ανανεώσιμα Αέρια & Ενδιάμεσοι Φορείς Βιοενέργειας: Οι νέοι κινητήριοι μοχλοί στη Βιομηχανία και τις Μεταφορές».

Διαβάστε Περισσότερα

Η πρώτη πτήση μεγάλων αποστάσεων με βιοκαύσιμο από AirFrance-KLM, Total, GroupeADP και Airbus

Η Total παρήγαγε το βιοκαύσιμο από χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια σε βιοδιυλιστήριο στη Νότια Γαλλία και στο εργοστάσιό της Oudalle κοντά στο LeHavre χωρίς να χρησιμοποιηθεί καθόλου παρθένο φυτικό έλαιο.

Διαβάστε Περισσότερα

Advanced Biofuels Conference 2020: Online event από τον Σουηδικό Σύνδεσμο Βιοενέργειας

Ο Σουηδικός Σύνδεσμος Βιοενέργειας (Svebio) αποφάσισε να συμπυκνώσει το πρόγραμμα και να μεταφέρει τη φετινή διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου προηγμένων βιοκαυσίμων (Advanced Biofuels Conference 2020) abcbiofuel αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή.

Διαβάστε Περισσότερα

Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για μονάδα βιοκαυσίμων-βιορευστών 1 MW στην Καστοριά

Έλαβε απόφαση Ε.Π.Ο. έργο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοκαύσιμα-βιορευστά ονομαστικής ισχύος 1MW, στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, και πιο συγκεκριμένα στην Π.Ε. Καστοριάς.

Διαβάστε Περισσότερα

Στοιχεια επικοινωνιας:

SHAPE I.K.E. - ΚΡΗΤΗΣ 13, 142 31, Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ,
Τ. 2102723628, 2102718583, F. 2102798487
www.bioenergynews.gr

γραφτειτε στο newsletter μασ:

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του κλάδου της βιοενέργειας και να λαμβάνετε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά άρθρα.